Lillebror Maro

Tävling       Stamtavla         MH

Maro_bilder_1

Maro heter egentligen Cafayos A-Amaroo och är av rasen Australian Kelpie, född 140602 hos Camilla Hallgren i Rättvik.

Han är en glad, pigg och social liten kille och än så länge håller vi på att lära känna varandra. Han har bra leklust och stor kamplust (i synnerhet när han kampar med sin storebror…). Matintresset är nästan overkligt stort och det underlättar ju i träningssammanhang. Koncentrationsförmågan är jättefin med tanke på hans ålder. Han är träningsvillig och fattar det mesta snabbt.

Han verkar ha en stor portion vallning i sig så vi får se om vi provar på det längre fram. Han har superkoll på matte och är följsam i skogen.

Näsan fungerar bra och vi tränar både uppletande och spår. Föremålsintresset har han definitivt men han har inte riktigt förstått det där med att lämna det man hittar till matte så där har vi en del att jobba på. Han har även fått prova på några vindmarkeringar (sök) men just nu känns det som att vi låter den delen vila tills spåret är ordentligt befäst.

Primärt kommer vi alltså att ägna oss åt bruks (spår) och lydnad och han har redan varit på sin första helgkurs i tävlingslydnad för Lillemor Edström.

Jag ser fram emot att jobba vidare med denna lilla juvel!

Maro_bilder_2

Comments are closed.